Αεροπορική εκδρομή Ινδία Ρατζασταν κωδ. 16P7
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
Άφιξη στο Δελχί επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στην Τζαϊπούρ, γνωστή και ως "ροζ πόλη". Σύμφωνα με την παράδοση των κατοίκων, το ροζ χρώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φιλοξενία, η πόλη λοιπόν βάφτηκε για πρώτη φορά το 1853 στα πλαίσια των προετοιμασιών για την υποδοχή του Βρετανού πρίγκιπα Alfred. Η πόλη οφείλει το όνομα, την ίδρυση και τον προσεκτικό σχεδιασμό της σ’ ένα μεγάλο αστρονόμο και πολεμιστή, το μαχαραγιά Τζάι Σιχ ΙΙ. Τα περισσότερα μνημεία βρίσκονται βεβαίως στα όρια της παλιάς πόλης, στο βόρειο-ανατολικό τομέα. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Αστεροσκοπείο Jandar Mantar, καθώς επίσης την εκπληκτική πενταόροφη πρόσοψη του Χαβά Μαχάλ, γνωστού και ως "Παλάτι των Ανέμων", ένα πραγματικό κόσμημα που στολίζει το κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό φρούριο Αμπέρ, το οποίο ήταν μέχρι το 1728 το διοικητήριο της επαρχίας. Το φρούριο βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο, ευκαιρία λοιπόν για μια όμορφη βόλτα με ελέφαντες! (Μετά από απόφαση που έχει παρθεί από την Ινδική Κυβέρνηση για την ασφάλεια των ταξιδιωτών, ο αριθμός των ελεφάντων (όπως και οι επιβαίνοντες σε αυτούς) έχει περιορισθεί. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να γίνει η βόλτα με τους ελέφαντες, η συγκεκριμένη διαδρομή γίνεται με τζιπ). Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε μόλις 160 χιλιόμετρα από την Τζαϊπούρ όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα πάρκα της Νότιας Ινδίας το πάρκο Ρανθαμπόρ. Εκτείνεται σε μια έκταση 1.334 τετραγωνικών χιλιομέτρων . Το πάρκο είναι γνωστό κυρίως για τις τίγρης που φιλοξενεί . Άλλωστε είναι από τα καλύτερα μέρη της Ινδίας για να δει κάποιος τη βασιλική τίγρη στο φυσικό της περιβάλλον. Πολλές φορές οι φωτογραφικές κάμερες έχουν αποθανατίσει πολύ τρυφερές στιγμές όπως μια μητέρα να φροντίζει τα μικρά της. Άφιξη και απογευματινό σαφάρι στο πάρκο, μια μοναδική ευκαιρία για όποιον αγαπάει τη φύση και τα άγρια ζώα. Διανυκτέρευση.
Νωρίς το πρωί θα έχουμε ένα ακόμα σαφάρι και στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για την Κότα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στο Μπούντι. Η πόλη βρίσκεται κτισμένη σε ένα στενό πέρασμα με φόντοι την οροσειρά Αραβάλλι. Ένα μεγάλο τείχος περιβάλλει την πόλη. Επίσκεψη στο Tarangarh Palace, στο Chattar Mahal, to Nawal Sagar και το Reni Ji Ki Baori. Συνεχίζουμε οδικώς και άφιξη στην Κότα την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ρατζαστάν. Βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Τσαμπάλ και κάποτε ανήκε στο πριγκιπάτο του Μπούντι και είναι γνωστή για τα κάστρα, τα αρχοντικά και τα αρχαία παλάτια της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Ουνταϊπούρ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μια στάση στην πόλη Τσιτογράρ Εκεί θα επισκεφθούμε το φρούριο Τσιτορ το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οχυρά της χώρας και είναι πράγματι η ‘περηφάνεια του Ρατζαστάν’. Το τρομερό φρούριο είναι σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου 180 μέτρων και καλύπτει μια τεράστια έκταση 700 στρεμμάτων. Το φρούριο πιστεύεται ότι χτίστηκε από τους Mauryans τον 7ο αιώνα. Το φρούριο προσεγγίζεται μέσα από επτά τεράστια πύλες, δεσπόσει ο πύργος ρολόι αλλά και οι πελώριες πόρτες με τα σιδερένια καρφιά. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι την Ουνταϊπούρ την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν. Ατμοσφαιρική, πολύβουη και ζωντανή πόλη, περήφανη για την πολιτιστική της κληρονομιά, εξάπτει τη φαντασία και κερδίζει αμέσως την καρδιά κάθε επισκέπτη. Θα περιηγηθούμε στη πόλη, που αποτελεί μια όαση στην έρημο και ένα κόσμημα της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδίας. Χτισμένη γύρω από δύο λίμνες, την Πίτσολα και τη Φατέχ Σαγκάρ, γεμάτη από μαγευτικά παλάτια, φρούρια και μύθους, η πόλη μοιάζει σα να βγαίνει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά της κάλλη συνυπάρχουν γοητευτικά με το υδάτινο στοιχείο. Η διαχρονική της αίγλη πιστοποιείται από την πληθώρα των Ινδών ποιητών, λογοτεχνών και καλλιτεχνών, που εξακολουθούν να αντλούν έμπνευση από την ομορφιά της. Το απόγευμα η βαρκάδα μας στην πανέμορφη λίμνη θα μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη γοητευτική αυτή πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι της πόλης, που στην πραγματικότητα είναι ένα σύμπλεγμα από παλάτια διαφορετικών περιόδων, το Ναό Τζαγκτίς (Jagdish) και κήποι Σαχελιόν (Sahelion Ki Bari). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα των ναών Eklinesi και Nagda. Η πόλη του Ουντάι, όπως είναι το όνομά της, ιδρύθηκε από τον μαχαραγιά Udai Singh B΄ το 1568. Σύμφωνα με το μύθο, ο μαχαραγιάς συνάντησε έναν περιπλανώμενο γηραιό ασκητή που διαλογιζόταν σ΄ ένα λόφο κοντά στη λίμνη Πίτσολα, ο οποίος και τον συμβούλεψε να χτίσει την πρωτεύουσά του στην τοποθεσία αυτή για να είναι απόρθητη, καθώς η περιοχή περιβάλλεται από δάση, λίμνες και την οροσειρά Aravali. Με σημαντική ιστορική διαδρομή, η Ουνταϊπούρ γνώρισε μέρες δόξας και ευημερίας κατά το 16ο και 17ο αιώνα. Στο παζάρι της πόλης κτυπά η καρδιά της πραγματικής Ινδίας: λαμπερά και εντυπωσιακά χρώματα, δυνατές μυρωδιές από κάθε λογής μπαχαρικά και φρούτα, αγελάδες, φωνές, λαϊκά ινδικά τραγούδια από φτηνά κασετόφωνα, μικροπωλητές, υπαίθρια εστιατόρια, γυναίκες με τεράστιους μπόγους στο κεφάλι ή να πλέκουν καλάθια από μπαμπού. Διανυκτέρευση.
Πρωινή αναχώρηση για τη Ρανακπούρ, με τους περίφημους Τζαϊνιστικούς ναούς. Είναι γνωστη για τον μαρμάρινο ναό , που θεωρείται ένας από τους εντυπωσιακότερους του είδους του για την περίπλοκη και εξαιρετική αρχιτεκτονική του. Ο ναός είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένος από ανοιχτόχρωμο μάρμαρο και αποτελείται από ένα υπόγειο που καλύπτει μια έκταση 48 χιλιάδων τετραγωνικών ποδιών. Στο σύμπλεγμα υπάρχουν πολλοί ναοί μεταξύ των οποίων και ο ναός Chaumukha που είναι αφιερωμένος στον Άρχοντα Adinath ο οποίος είναι ο πρώτος «Tirthankara» των Ζαϊνιστών. Η κατασκευή του ναού είναι ιδιαίτερα σύνθετη αφού διαθέτει τέσσερις διαφορετικές πόρτες οι οποίες οδηγούν στην κύρια αίθουσα που είναι τοποθετημένη η εικόνα του Adinath. Ο μοναδικής αξίας ναός έχει οριστεί ως ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου και αποτελεί σημείο το οποίο δεν πρέπει να αφήσετε εκτός του ταξιδιού σας στην Ινδία. Συνεχίζουμε οδικώς για το Λόφο Αμπού που βρίσκεται σε υψόμετρο 1220 μέτρα και περιβάλλεται από τους καταπράσινους λόφους Αραβάλι. Ένα μοναδικό τοπίο μπροστά στα μάτια σας και ένα από τα ωραιότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς στο Ραντζαστάν. Άφιξη και περιήγηση της πόλης. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό σύμπλεγμα ναών Dilwara με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και στη συνέχεια οδική αναχώρηση με προορισμό την Τζοντπούρ, την αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, έναν ακόμα σταθμό των καραβανιών της ερήμου. Κορωνίδα της πόλης το φρούριο Mehrangarth, τα επιβλητικά τείχη του οποίου έρχονται σε αντίθεση με τα πανέμορφα παλάτια που κρύβει στο εσωτερικό του. Όμως, παρά την ομορφιά και τη χλιδή τους, κρύβουν στις μνήμες τους τραγωδίες: το τελευταίο σάτι στο παλάτι αυτό έγινε το 1843. Ακόμα υπάρχουν κοντά σε μια από τις κεντρικές εισόδους τα αποτυπώματα από τα χέρια των γυναικών που ρίχτηκαν οικειοθελώς στην πυρά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση.
Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει σαφάρι στην περιοχή των Βισνόι. Οι κάτοικοι είναι ίσως η μόνοι στον κόσμο που ακολουθούν μόνο περιβαλλοντική θρησκεία. Μπορούμε να δούμε άγρια ζώα να κυκλοφορούν δίπλα στις καλύβες του χωριού. Οι κάτοικοι προτιμούν να κοιμηθούν χωρίς τροφή, ώστε να τρέφονται τα ζώα και είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να σώσουν τα δέντρα και τη φύση. Οι ξυλουργοί ποτέ δεν κόβουν τα δέντρα. Περιμένουν να ξεραθούν από μόνα τους ή να ξεριζωθούν από μόνα τους κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την περιοχή και να γνωρίσουμε από κοντά τους κατοίκους τα ήθη και έθιμά τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Τζοντπούρ. Διανυκτέρευση.
Αναχώρηση οδικώς για Τζαϊσλαμέρ, το "κόσμημα της ερήμου". Είναι η δυτικότερη πόλη της Ινδίας και βρίσκεται στη καρδιά της Μεγάλης Ινδικής Ερήμου, πιο γνωστής ως έρημος Ταρ. Η στρατηγική της θέση στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Ινδίας και Κεντρικής Ασίας έφερε ευημερία στην πόλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα, θα μεταφερθούμε σε άλλες εποχές, αφού θα βγούμε έξω από τη πόλη για Σαφάρι πάνω σε καμήλες στους αμμόλοφους της ερήμου Ταρ, βιώνοντας και εμείς κάτι από την απόκοσμη και επιβλητική ατμόσφαιρα της απεραντοσύνης της ερήμου. Διανυκτέρευση.
Μέσα από τα πανύψηλα τείχη της πόλης με τους 99 προμαχώνες βρίσκονται μεγαλόπρεπα κτίρια, ναοί, παλάτια μαχαραγιάδων, παλιές κατοικίες και αρχοντικά (havelis), εμπόρων και αστών με ποικίλες ζωγραφικές και ανάγλυφες διακοσμήσεις. Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το επιβλητικό φρούριό της, το δεύτερο αρχαιότερο της περιοχής, ναούς και πολλά κτίρια με περίτεχνα σκαλιστά μπαλκόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Αναχώρηση για την πόλη-φρούριο Μπικανέρ, που υπήρξε σταθμός στο δρόμο των καραβανιών. Είναι η 4η σε μέγεθος πόλη του Ρατζαστάν και έχει μια λιγότερο τουριστική ατμόσφαιρα σε σχέση με τις γειτονικές πόλεις Τζάισαλμερ στα δυτικά και Τζοντπούρ στα νότια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στην πόλη όπου δεσπόζει το κάστρο της, το JUNAGARTH, κατασκευάσθηκε το 1588-1593 από τον Raja Rai Singh, έναν στρατηγό στο στρατό του Μογγόλου αυτοκράτορα Άκμπαρ και περιβάλλεται από συμπαγές τείχος μήκους 986 m με 37 προμαχώνες και τάφρο πλάτους 9 m. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Αναχώρηση για την πόλη Μαντάβα, μία μικρή αλλά πολύ όμορφη πόλη της Ινδίας με πολλούς και περίτεχνους Ινδουιστικούς ναούς που διατηρούνται ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα ξεναγηθούμε στην πόλη, μεταξύ των οποίων θα επισκεφθούμε και το οχυρό της πόλης από το οποίο θα απολαύσουμε και την υπέροχη πανοραμική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Αναχώρηση για το Δελχί. Το Παλαιό και το Νέο Δελχί είναι στην πραγματικότητα δύο πόλεις που συνδέονται γεωγραφικά αλλά διαχωρίζονται κοινωνικά. Το Παλαιό Δελχί είναι ένα ινδικό όργιο εντυπώσεων, ένα δίκτυο από στενούς δρόμους, με φθαρμένα σπίτια και μικροσκοπικά μαγαζιά, όπου ανακατεύονται οι φωνές των εμπόρων, οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι βοϊδάμαξες, τα ποδήλατα, τα καρότσια και τα τρίκυκλα ποδήλατα (ρίκσα). Το Νέο Δελχί εγκαινιάστηκε επίσημα το 1931 και έχει τεράστιες λεωφόρους, όμορφα οικοδομήματα και καλοδιατηρημένα πάρκα.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα.
Δευτέρα: 09:00-18:00
Τρίτη: 9:00-18:00
Τετάρτη: 9:00-18:00
Πέμπτη: 9:00-18:00
Παρασκευή: 9:00-18:00
Σάββατο: 9:00-15:00
Κυριακή: Κλειστά