Αεροπορική εκδρομή Καθαρά Δευτέρα στην Κύπρο & Καρναβάλι Λεμεσού
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, παράδοση των αποσκευών μας και επιβίβαση στην πτήση μας για την Κύπρο και συγκεκριμένα την Λάρνακα. Άφιξη και ξεκινάμε τηνγνωριμία μας με τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Λαζάρου, κτίσμα του αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ τονσοφό, τον 9ο αιώνα. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Αφού θαυμάσουμε τις υπέροχες τοιχογραφίες και αποδώσουμε χάρη στον τάφο του Αγίου ο οποίος βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα, θα συνεχίσουμε την πορεία για την παραλία των Φοινικούδων, μια όμορφη περιοχή που φτάνει έως τη μαρίνα της Λάρνακας. Πρόκειται για το πιο κοσμικό σημείο της πόλης με καφετέριες, μπαράκια και εστιατόρια για όλα τα γούστα. Χρόνος για περίπατο και να απολαύσουμε τον πρώτο μας καφέ στο νησί αλλά και για ένα γρήγορο σνακ.Επίσης εδώ θα δούμε το Φρούριο της Λάρνακας κτίσμα του13ου αιώνα. Έπειτα αναχώρηση για την Λεμεσό,την «πρωτεύουσα» του κυπριακού καλοκαιριού και το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού. Στην ουσία η Λεμεσός είναι ένα άρτια οργανωμένο τουριστικό κέντρο, το οποίο συνεχώς ανανεώνεται και σήμερα έχει εξελιχθεί σε δημοφιλές παραθεριστικό κέντρο τόσο για τον ντόπιο όσο και για τον εισερχόμενο τουρισμό. Το μήκος της παραλίας που φτάνει τα 15 χλμ., πολλά σημεία πεζοδρόμησης, ποδηλατοδρόμοι, οργανωμένες παραλίες, μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες συνθέτουν την εικόνα της.Θα επισκεφθούμε το Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού, στην καρδιά της παλιάς πόλης, πάνω από το παλιό λιμάνι όπου σήμερα στεγάζει το Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου. Σύμφωναμε την παράδοση, εδώ παντρεύτηκε το 1191 ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος τη Βερεγγάρια της Ναβάρρας και την έστεψε βασίλισσα της Αγγλίας.Τέλος, άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο για ατομική βόλτα στην πόλη. Δείπνο σε μπουφέ στοξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και σήμερα η ημέρα μας είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη να γευτούμε τη μοναδικότητα και τη διασκέδαση που προσφέρει το καλύτερο και γνωστότερο καρναβάλι της Κύπρου που δεν είναι άλλο από το καρναβάλι της Λεμεσού.Μια γιορτή που την περιμένουν με λαχτάρα μικρο ίκαι μεγάλοι, ντόπιοι και επισκέπτες. Έτσι και εμείς θα ζήσουμε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, το αποκορύφωμα των εορτασμών που είναι η μέρα του Καρνάβαλου, η μέρα δηλαδή που διοργανώνεται η μεγάλη παρέλαση και δικαίως θεωρείται η «Γιορτή της Λεμεσού».Με τους εορτασμούς να ξεκινούναπό τις 12:00 περίπου και να κρατούν έως αργά το απόγευμα θα έχουμε άπλετο χρόνο στη διάθεσή μας για να βιώσουμε αυτό το μεγάλο γλέντι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση.Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την πρωτεύουσα, το εμπορικό, επιχειρηματικό και διοικητικό κέντρο του νησιού την Λευκωσία. Πρόκειται για μια πόλη όπου σήμερα συνυπάρχουν αρμονικά το ευρωπαϊκό και το ανατολίτικο στοιχείο. Πολύβουοι δρόμοι αλλά και μικρά πεζοδρομημένα στενάκια, καφετέριες και μπιστρό, εμπορικά καταστήματα, τα πέτρινα ενετικά τείχη που περικλείουν την παλιά πόλη, μιναρέδες και μικρά μαγαζάκια με σουβενίρ απαρτίζουν την ταυτότητα της Λευκωσίας. Θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με τον Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. Συνεχίζουμε με τα Φυλακισμένα μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχα νταφεί κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονιθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες.Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπήςκαι επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες. Έπειτα θα δούμετα Ενετικά τείχη της παλιάς Λευκωσίας, την Λαϊκή Γειτονία και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία σε Ελληνικό και Τουρκικό τομέα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια στη διάθεσή μας και αναχώρηση για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ μας ελεύθερο. Δείπνο σε μπουφέ στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το οδοιπορικό μας στην θαλασσοφίλητη Αμμόχωστο. Πρώτη στάση μας η Δερύνεια, στην αγκαλιά του κόλπου της Αμμοχώστου, στην περιοχή των Κοκκινοχωριών.Η φημισμένη για τα ζουμερά και γλυκά φρούτα της η Δερύνεια μας περιμένει να την εξερευνήσουμε.Θα δούμε το μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων, θα πάμε στο πολιτιστικό κέντρο και θα ανεβούμε στην οροφή του κτηρίου όπου με κιάλια μπορούμε να δούμε την κατεχόμενη περιοχή και την πόλη της Αμμοχώστου. Δεν θα παραλείψουμε να περάσουμε από το Λαογραφικό μουσείο και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Συνεχίζουμε για τα Βαρώσια. Στη δεκαετία του ’70 η Αμμόχωστος και συγκεκριμένα τα Βαρώσια ήταν ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός της Κύπρου. Πλούσιοι και διάσημοι όπως Ρίτσαρντ Μπάρτον, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Μπριτζίτ Μπαρντό απολάμβαναν ξεκούραση και διασκέδαση σε μια από στις καλύτερες ακτές της Κύπρου. Κάποιοι μάλιστα συνέκριναν τα Βαρώσια με τη Γαλλική Ριβιέρα. Εκεί που κάποτε κατοικούσε η ανεμελιά, η ξεγνοιασιά και ο ήλιος, τώρα σιωπηλά κτίρια, άδειοι δρόμοι, οδοφράγματα και στρατιωτικές αρβύλες. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη της Famagusta (που στα Λατινικά σημαίνει πόλη χωμένη μέσα στην άμμο) καθώς και στην μοντέρνα πλευρά της πόλης. Η πρώτη αίσθηση που δημιουργεί η περιοχή, είναι πως τα πάντα έχουν μείνει στο‘74. Ετοιμόρροπα κτίρια, βλάστηση που καλύπτει τα πάντα σβήνοντας τα όρια δρόμων & πεζοδρομίων, και που ξεπροβάλλει μέσα από κτίρια, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν τοπεριφραγμένο τμήμα της Αμμοχώστου αυτήν τη στιγμή. Στις καταστροφές που έχει προκαλέσει ητ ουρκική εισβολή και η οργανωμένη λεηλασία η οποία ακολούθησε, έχε ιπροστεθεί και αυτή του χρόνου επιδεινώνοντας την κατάσταση. Συχνά, αυτό το κομμάτι της Αμμοχώστου περιγράφεται με τους όρους «πόλη φάντασμα» ή «νεκρή πόλη».Θα δούμε τα περιβόητα Τείχη της Αμμοχώστου και θα περπατήσουμε εντός αυτών έχοντας την ευκαιρία να δούμε πληθώρα των βυζαντινών και άλλων μνημείων της κατεχόμενης πόλης. Μετά τις συγκλονιστικές εικόνες και την ιδιαίτερη αυτή εκδρομή θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.
Κύπρος:
Η θεά Αφροδίτη δεν διάλεξε τυχαία να μετοικήσει από τον Όλυμπο στην Κύπρο. Οι ατελείωτες αμμουδερές ακτές, οι κατάφυτες πλαγιές του όρους Τρόοδος, ταγραφικά χωριά αλλά και η πλούσια ιστορία της, συνθέτουν έναν σπάνιας ομορφιάς ταξιδιωτικό προορισμό.Από τη διχοτομημένη πρωτεύουσα Λευκωσία και την κατεχόμενη Αμμόχωστο μέχρι τις απίθανες παραθαλάσσιες ζώνες της Λεμεσού και της Λάρνακας,θα αντικρίσουμε εικόνες που θα μας προκαλέσουν έντονα και διαφορετικά συναισθήματα. Συναισθήματα χαράς αλλά και συναισθήματα λύπης και νοσταλγίας για τα αλησμόνητα εδάφη μας.
Αναχώρηση | 1/3 |
Δίκλινο | 425€ |
3ο άτομο ενήλικας | 380€ |
3ο άτομο παιδί έως 12 ετών | 240€ |
Μονόκλινο | 555€ |
Φόροι αεροδρομίων | +95€ |
Early Booking: ΕΛΗΞΕ
Πτήσεις με την Sky Express: | |
Αθήνα - Λάρνακα | 07:45–09:25 |
Λάρνακα - Αθήνα | 19:50–21:35 |
Τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό Harmony Bay Hotel 3* superior στην Λεμεσό ή παρόμοιο
Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
Δείπνο καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης από και προς Κύπρο με SkyExpress
Βαλίτσα 20kg & χειραποσκευή 8kg ανά άτομο
Μεταφορές–περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο όπως αναλυτικά αναφέρεται στο πρόγραμμα
Δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο internet
Αρχηγός εκδρομής
Επίσημος τοπικός ξεναγός στη διάθεσή μας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο νησί
Φόροι ξενοδοχείων / πόλεων
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α
Ποτά στα γεύματα και στα δείπνα
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Φόροι ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ αξίας 95€ το άτομο
Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
Οι θέσεις στο πούλμαν δίνονται με σειρά προτεραιότητας εγγραφής στην εκδρομής
Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).
Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.
Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.
Για την συμμετοχή στην εκδρομή είναι απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες και έκδοσης το πολύ έως 12 ετών ή διαβατήριο
Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ
Οι τιμές είναι ενδεικτικές. Επιβεβαίωση της τιμής και των ωρών πτήσεων πριν την κράτηση.
Δευτέρα: 09:00-18:00
Τρίτη: 9:00-18:00
Τετάρτη: 9:00-18:00
Πέμπτη: 9:00-18:00
Παρασκευή: 9:00-18:00
Σάββατο: 9:00-15:00
Κυριακή: Κλειστά